Той си тръгна защото…

Мъжете си тръгват не заради непочистената бикини зона, повярвайте! Даже не си тръгват заради обезформилите се фигури. Всичко е много по-сложно. Хайде, налейте си чашка кафе и да си поговорим.

Около половината от моите трийсетгодишни приятелки се разведоха. И често причината за развода е жената. Ето я тъжната равносметка: „Почиствах си бикини зоната редовно, ходех на фитнес. Аз съм цяло съкровище, а той въпреки всичко си отиде. Къде е проблема?”

Мъжете и жените възприемат дома различно.

За нея – домът е нейното царство, където всичко трябва да е идеално. Ако не е, в главата и започват да вият сирени. ИУ-ИУ-ИУ-ИУ! Нападение! Бързо трябва да хвърля всички сили за отстраняване на неизправностите! И тя като генерал взема решение. Тя е отговорна. Но няма как да дава командите по генералски:

-Елиминирай котешката тоалетна! Изхвърли елхата!

Подсъзнателно произтича това, но жената често говори така:

-Ама какво правиш, моля ти се? Елхата и до този момент не можеш да изнесеш, цялата къща е в иглички! А котката цялата тоалетна е наакала, какво се мотаеш? Всичко е заради теб!

Ако на младото семейство дойде на гости тъщата, която подсъзнателно възприема дома им за свой, а съпругата и се подчинява заради старшинството, всичко става по-лошо.

А какво е дома за мъжа? Това е пещерата, в която може надеждно да се скрие от бурята на живота.

Там е единствен източник на покой.

Мислите на жената в такъв момент са:

-Дошъл да си отдъхне, я тук виж на какво прилича!

Съветвам ви да разбирате различията. Хайде да опитаме да поправим нещата, докато е време. Ако спазите следните стъпки, те ще позволят да направите дома си такъв, какъвто го предпочита всеки мъж.

Ето какво можете да дадете на мъжете:

1.Уважение.


Той трябва да е сигурен, че никой в дома му няма да го нарича лентяй, козел или неудачник. И ако вътре в теб макар и тихичко чуваш гласче да крещи нещо от типа: „Глупак, нищо не можеш да направиш!”,  то с единия крак си пред развод.

2. Тишина.


Може поне да не увеличавате умишлено шума у дома – никакви крясъци и ругаене! Пази му тишина. В противен случай стоиш на прага на развода и с двата крака.

3. Красота и хармония.


Сега ще ме обвините в сексизъм, но мисля, че всеки мъж има право на жена, която да следи за естетическия си вид. Предполагам, че ще започнат разговори за разделение на домашните ангажименти при работещата двойка. Но има и краен вариант – наемете си чистачка, която да почиства дома един път в седмицата.

4.Енергия.


Домът – това е мястото, където можем да презаредим батериите. Значи там трябва да можем да намерим всичко, което ще възвърне използваната енергия – любима храна, възможност да погледате кино или да се гмурнете в ароматна вана. Това ще ви даде любящата и умна жена, която не гаси интереса към живота…

Разбира се и мъжете имат отговорности. Но това е съвсем друга история.

А всичко, което се изисква от жената е да превърне дома в място за отдих, а не в бойно поле и място за постоянни войни!

Как мислите, толкова ли е непосилно!

Източник: veselointeresno.su

233 Total Views 1 Views Today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.