Опитайте се да познаете за какво служат тези странни предмети

По света има много предмети и същества, за които не подозираме, че съществуват. Хора от всички краища на света споделят своите необичайни находки и си помагат един друг да разберат предназначението им. Предлагаме ви да опитате да познаете, какви са предметите на снимките.

1.Това странно нещо е намерено на плажа в Уелс във Великобритания. От него изтича синкава течност. Какво е според вас това?

Това е медуза, нарича се Португалско корабче и живее в колония на безгръбначни животни. Тя има пипала покрити с отрова, чието попадане по кожата на човек предизвиква мъчителна болка, а нерядко дори и смърт.

2.Странна френска чиния със загадъчни комбинации от цифри по края. Знаете ли за какво служи?

Това е чиния за разрязване на торта. Ако ви се наложи да разрежете цяла торта точно на седем парчета, то тогава я сложете в чинията и плъзнете ножа от средата към всяка цифра 7.

3.Как мислите, за какво е била нужна тази лопатка, която прилича на средство за бръснене?

Този „избутвач” на храна помага на възрастните да учат децата да ядат с прибори. Когато малчуганите не умеят да се справят с приборите и не могат да подхванат с тях храната може да подпомогнем и да поддържаме късчето храна с тази лопатка. Така на детето му става по-лесно при използването на вилица или лъжица.

4.Що за глупави очила ще кажете!

Това е „гениално” японско ноу-хау. Тези очила съдържат материал, който изсмукват влагата и не позволяват на стъклата да се запотяват. Нестандартните очила са идеални за тези, които имат навик да си поплакват в киното, а гримът на очите ще си остане цял и невредим.

5.Как мислите, за какво са предназначени тези ножици?

Това е преса за консервирана риба, например за риба тон. С нея можете да премахнете влагата от консервената кутия.

6.В кутията за пикник има ето такова устройство с два остри метални зъба. За какво е?

Това е отварачка за стари бутилки вино, на които с времето тапите са станали чупливи. За разлика от обикновения тирбушон това приспособление не пробива корковата тапа, а я захваща от двете страни, като предотвратява разпадането и на парчета.

7.Единственият надпис на този прибор гласи: „Да се използва само в микровълнова фурна. Не бива да се използва в обикновена печка.”

Този прибор служи за приготвяне на картофи в микровълнова фурна и може едновременно да се пекат само четири броя.

8.Тази измишльотина е принадлежала цял живот на моята майка. Никой не знае как се използва. А вие?

Това е мастилница. Контейнерът с отвори е предназначен за пясък, който да изсушава прясно написаните писма.

9. Приспособление с малки размери, с двуцифрен ръчен брояч.

Това чудо на техниката може да помогне на тези, които плетат на една кука. Можете да въведете число, съответстващо на номера на реда в диаграмата, и да прикрепите брояча с кръглата дупка отстрани на плетивото. Така ще бъде по-удобно да се ориентирате до къде сте стигнали, когато решите да плетете отново.

10. Кафе машина? Или пък не?

Това е апарат – пулверизатор, който служи за грижа за кожата, изобретен от френски хирург. А как точно работи той можете да видите тук.

11.Имате ли идея за какво може да служи тази странна лопатка?

Този прибор служи за избутване на преждата, за да е плътно разположена при изработването на килими.

12.Видях това в квартирата на един приятел. Какво ли пък може да е?

Това е още един тирбушон за вино, използван в барове и ресторанти, защото такъв тирбушон се чупи доста трудно.

13.Шишове с поставка. Но защо стои в лобито на хотел?

Това е поставка за вестници. Ето как се използва.

14.Красиво и необикновено украшение ли е това?

Това е елегантна щипка за ръкавици. Тя е прикрепена към дрехите и когато не са необходими ръкавици, те могат да бъдат закачени към палтото. Очевидно в дупката някога е имало украшение, но се е изгубило, а собственикът я е запълнил с монета.

15.Що за мистериозно приспособление?

Това е висулка, в която се носи парфюм. Тя е малка, но във викторианската епоха улиците миришели не много добре и било хубаво, когато дамите носят такива контейнерчета с парфюми. Тогава дамите бързо навлажнявали с парфюм носните си кърпи и се скривали от задушаващите миризми.

Източник: AdMe.ru

455 Total Views 1 Views Today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.